1 Nisan 2014 Salı

En İyi 5 Ninja Oyunu

Cevval bir Türk genci için Ninjaları sevmemek gibi bir durum söz konusu değil. Neyse ki bu sevgiyi besleyecek pek çok kaliteli Ninja oyunu bulunuyor. En iyilerini bir araya getirdik.


“Ninja, kökleri çok eskiye dayanan şeytan ruhlu kiralık bir katildir. Onlar her türlü silahı en iyi şekilde kullanırlar. Baş ve işaret parmaklarıyla sinir merkezlerine yaptıkları bir darbe insanı hemen öldürür. Hipnotizmada ustadırlar, iyi kimyagerdirler, sihirle de ilgileri vardır. Dünyada ninjadan daha tehlikeli ve akıllı bir düşman olamaz. Tabanca, bomba, modern silahlar sizi ondan koruyamaz.”
Büyük üstat Cüneyt Arkın, Son Savaşçı adlı filminde Ninjaları anlatırken biraz ipin ucunu kaçırmış olabilir. Ancak bu Ninjaların gerçekten de pek çok kültürde kendine özel bir yer edindiği gerçeğini değiştirmiyor. Microsoft Word bile Ninja kelimesini küçük harfle yazmamıza izin vermiyor!
Ninja Kaplumbağalar ile tanıyıp, arcade salonlarında Shinobi ile bağrımıza bastığımız Ninjalar, video oyunları dünyasında da bir şekilde ön plana çıkmayı başarıyor. İşte geçmişten bugüne aklımızda yer eden en iyi 7 Ninja oyunu:
Ninja Gaiden
Ninja oyunu denince ilk akla gelen serilerden biri hiç şüphesiz Ninja Gaiden’dır. Bunun başlıca sebebi, serinin NES zamanından bu yana her oyununda üstün bir kalite yakalaması değil, zorluğu sebebiyle gerçekten oyuncuda bir Ninja refleksi gerektirmesidir.
Serinin birkaç oyununu bitirmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki,Commandos serisinde bölüm sonlarında nasıl bir strateji ustası gibi hissediyorsanız, Ninja Gaiden’ın zorlu boss’larını yendikten sonra da camdan uçan tekmeyle atlama ihtiyacı duyabilirsiniz.
Seriyle ilgili iyi bir haber de verelim, Team Ninja (geliştirici ekip) yeni nesil konsollar için yepyeni bir Ninja Gaiden oyunu geliştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder